Cum să alegi locația pentru nuntă in Italia

Vile, hoteluri, mici restaurante in colina … care este locația potrivită pentru nuntă in Italia?
Una dintre primele dificultăți pe care le vor întâmpina un cuplu de viitori soți este cea legată de locația nunții: nordul Italiei are o cantitate incredibilă de vile, restaurante, din care pot să aleagă pentru recepție. S-ar putea să credeți că locația nu este deloc o problemă… dar veți descoperi în curând că nu este cazul. Locatia se alege si se programeaza din timp, de asemenea, încercați să sugerații si meniul de restaurant propus.
Deci, cum să alegi decorul perfect pentru nunta ta? Există mulți factori de luat în considerare:

Locația pentru nuntă în funcție de stil

Evident, primul lucru de luat în considerare este amprenta pe care vrei să o dai zilei. Iti place un stil elegant, rafinat si putin printesa? Te poti orienta spre castele, sunt mai multe in Piemonte, Lombardia, Veneto, toate cu stilul lor, de la cele mai sobru la cele mai romantice.
Sau ești mai mult un iubitor de stil boho chic? Atunci cu siguranță te vei orienta către un alt tip de locație, rustică și împrăștiată în mediul rural.
Sau zona noastră are un număr incredibil de vile, de la cele mai moderne până la cele mai clasice.

Cum să alegi locația pentru nuntă in Italia

Numarul de invitati — Restaurant Romanesc Italia

A avea cincizeci de invitați sau a avea două sute schimbă lucrurile deciz. Dacă ai crezut că o nuntă intimă este ideală pentru tine, trebuie să excluzi fără îndoială vilele mari sau locațiile foarte spațioase care ar părea goale cu puțini invitați. Cu siguranță locatia ar fi ideală cu parcul său mare și cu o mie de colțuri, sau сu grădină, sau unul mic, intim si bine ingrijita. Depinde numarul de invitati.

Data nunții in Italia

Multe dintre cele mai populare locații de nuntă in Italia sunt rezervate chiar și cu doi ani înainte de data zilei mari, mai ales în sezonul de varâ (mai, iunie și septembrie) sau sâmbăta. Deci, dacă ați găsit locul potrivit pentru dvs., acordați atenție calendarului! Casatoritul vineri sau duminica este din ce in ce mai des, iar de multe ori cateringele si restaurantele ofera reduceri pentru cei care aleg aceste zile.

Locația pentru nuntă in Italia potrivită și pentru ceremonie

Tot mai multe cupluri optează pentru o ceremonie civilă sau simbolică într-un parc, grădină sau chiar pe plajă. Este cu siguranță o alegere foarte romantică și eficientă din punct de vedere fotografic, ai grijă doar la câteva detalii simple. De exemplu, ideal ar fi sa alegi o locatie in care, in caz de ploaie, sa existe posibilitatea de a te adaposti sub baldachin sau unde sa fie disponibila o camera interioara. Sau chiar, dacă ora sărbătorii în aer liber este miezul zilei, ai un loc unde să stai sub copaci sau tenda pentru a evita prea multă lumină, pentru a salva situația într-o zi ploioasă de exemplu. Restaurant Romanesc Italia Torino

Il costo — Cum să alegi locația pentru nuntă in Italia

Senza girarci troppo attorno, le location più belle e ricercate per sposarsi sono costose. In base al budget che vi siete prefissi ci sono diverse soluzioni possibili, e vi posso garantire che si può ottenere un risultato ottimo senza spendere cifre astronomiche. Scegliete il venerdì al posto del sabato, puntate sui mesi come aprile o ottobre (meno richiesti ma dai colori affascinanti). Molte ville chiedono una cifra per l’affitto più il costo del pranzo di matrimonio a persona, e di solito è un’ottima cosa in quanto permette di personalizzare al massimo la location. Ma se il vostro budget non lo permette, provate e cercare quei posti dove il prezzo è unico (ristoranti o ville di proprietà dei catering), o se proprio vi siete innamorati di una location testate diversi catering per capire quale si addice di più a ciò che volete. Alcuni vi daranno delle decorazioni per il matrimonio comprese nel prezzo, altri no! Restaurant Romanesc Italia Milano

Ultima ma non ultima: la stagione

Sicuramente un matrimonio in spiaggia o all’aperto ha il suo fascino, ma non a dicembre! Amate i vigneti e vorreste essere immortalati nelle bellissime zone di Valdobbiadene? Benissimo, ma allora dovete sposarvi in autunno. Valutate bene i rischi e le bellezze del mese che avete scelto prima di decidere la location per il matrimonio!